Połączenie smaków dla wielu osób zaskakujące. Słodki arbuz ze słoną fetą? Pewnie, spróbujcie koniecznie 🙂
Gdy mówię moim klientom o takim połączeniu składników, często są zdziwieni. Jednak po spróbowaniu wypróbowaniu przepisu okazuje się, że składniki komponują się idealnie. Lekka, orzeźwiająca, ciekawa w smaku, łatwa w przygotowaniu. Ta sałatka to propozycja idealna na gorące dni.
Sałatka z arbuzem i serem feta
Składniki:
- dwie garście rukoli
- ok. 50 g sera feta
- 2 plastry arbuza
- 1 łyżka słonecznika
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Na rukoli ułóż arbuza i fetę pokrojone w kostkę. Posyp słonecznikiem (będzie jeszcze smaczniej, jeśli podprażysz go na suchej patelni) i skrop sokiem z cytryny.
SMACZNEGO! 🙂